Inwijding nieuwe paters

Inwijding nieuwe paters

Donderdag 18 mei was een heuglijke dag voor ons genootschap Nostergaudium. Er werden twee nieuwe paters ingewijd zodat het aantal op 8 paters komt.

Om 14u.30 tekenden wij present in de Bremstraat bij Steven. Daar ging het gebeuren 🙂

De weergoden waren ons goed gezind zodat we alle activiteiten buiten konden laten doorgaan. De twee novice paters moesten zich natuurlijk eerst bewijzen of ze over de goede kwaliteiten beschikten. Daarvoor moesten ze slagen voor onderstaande proeven:

  • Bier proeven
  • Bier uitschenken volgens de regels
  • Flessen smijten
  • Mikken
  • Knikkers vissen

Tussen het bierproeven en de andere proeven werden we verwent door Ann en moettie met lekkere knabbels. Tegen de avond gingen we dan de innerlijke maag verstevigen en treden wij binnen in chalet De Glimlach waar we allemaal aangenaam verrast werden door het mooie interieur.
Op het menu stond Lokerse Paardenworst die Danny met veel liefde had gemaakt.

Ik sluit af met een gedichtje ter ere van ons genootschap en de nieuwe paters… onderaan de pagina kan je de foto’s bekijken en de video’s.

Gedicht… De Inwijding

In het genootschap van Nostergaudium, o zo verheven, Vonden twee zielen vrede, in hun leven verweven. Danny en Steven, twee broeders zo toegewijd, Nu geroepen voor een heilige inwijdingstijd.

Met serene stilte en het drinken van trappisten, Banen ze zich een weg naar het genootschap. In het ochtendgloren, waar de stilte zacht spreekt, Worden zij door goddelijke genade doorweekt.

De abt roept hun namen, vol eerbied en lof, In  het genootschap, omringd door hemelse trappisten. Hun harten vervuld van devotie en berusting, Knielen zij neer, met diepe innerlijke dorst.

De zegen van de geest daalt neer als een zachte trappistenregen, Terwijl engelen zingen in een onzichtbare zegen. Hun roeping bevestigd, hun pad nu verlicht, Danny en Steven, in Gods ogen gericht.

Het genootschap juicht met blijdschap en pracht, Terwijl het koor hun nieuwe namen in harmonie hervat. Als broeders in geloof, hun zielen verweven, Verspreiden zij liefde en vrede, elke dag van hun leven.

Gedreven door de stilte en de eeuwenoude traditie, Vervolgen zij hun weg, in dienstbaarheid en devotie. Danny en Steven, twee paters met een nobel doel, Moge hun leven stralen als een goddelijke vlam zo koel.

Laat de klanken van hun gebeden eeuwig weerklinken, Als een ode aan Nostergaudium, waar heilige geesten zinken. Met een hart vol nederigheid en deugdzaamheid in hun bloed, Zullen zij de wereld met trappistenliefde begroeten.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.