Nostergaudium bezoekt… de Westhoek

Nostergaudium bezoekt… de Westhoek

Zoals elk jaar in juni gaat onze trappistenclub op stap… dit is nu ook het geval… met 27 zijn we en hieronder kan je lezen hoe het weekendje eruit zal zien:

Op 22 en 23 juni 2024 vindt het Trappisten weekend plaats dat Nostergaudium inricht met als thema “Nostergaudium bezoekt Westhoek. Na de nodige prospectie tocht is het weekend als volgt samengesteld: We vertrekken met luxe bus op zaterdag 22 juni richting Bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo-Reninge. We Ontdekken het verhaal van 1886 tot nu, proeven we het volledige koekjesassortiment en snuisteren we rond in de exclusieve shop.  Daarna richting de Sint-Sixtusabdij. We wandelen rond de abdij en nadien nemen we een Croque Monsieur in Café De Vrede en kan je proeven van een echte Westvleterentrappist.
Rond 15 uur worden wij verwacht aan de kabelbaan Cordoba. “Deze beroemde kabelbaan is een unieke toeristische attractie in Vlaanderen. Zijheuvels van de, vooral voor wielrenners, gekende Rode- en Zwarteberg. De zetellift biedt een uniek zicht op Heuvelland en weg van alle drukte zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts. Maar er is meer! Mits goed weer kun je de Vlaamse kust of de IJzertoren zien en je kunt zonder problemen piepen bij de buren over de Noord-Franse grens. “
Omstreeks 17 uur rijden we richting vakantiehoeve Hof van Eden waar we het avondmaal zullen nuttigen en ook de nacht zullen doorbrengen. ‘s Morgens wacht ons een uitgebreid ontbijtbuffet en vertrekken om 9u.15 uur richting Tyne Cot Cemetry. Daarna richting Museum Passchendaele. In het domein kunnen we eerst genieten van vol-au-vent in het gezellige Koklikoo restaurant. Om 13u.30 begint de rondleiding.
Om het weekend af te sluiten stoppen we bij De Helleketel. Op de tonen van de plaatjes uit de
iconische antieke jukebox schenkt Lena met veel plezier een Helleketelbier of een Zatte Bie in…

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.